Ute på isen, bloggar mer i morgon!!

0



Dagen D!

0
Jaa ni såg rätt! idag är dagen D, jag åker hem idag... ska snart börja jobba och bara jobba 4 timmar sen får jag åka hem! 
om jag ska berätta lite om praktiken så kan jag inte annat än säga att dte har varit jätte bra! all personal är jätte snäll och trevlig och jag har fått gjort massa saker, lärt mig en massa och så tycker jag att det ska vara på en praktik och inte att man lär sig att hacka grönsaker snabbare för det behöver man inte lära sig! 
 
Idag orkar jag nog inte laga någon mat så kag kommer äta rester men det går lika bra det! 

Det är här jag praktiserar. 



Klappat & klart

0
Tänkte slänga in ett snabbinlägg innan jag ska kika på tv!
nu är allt klappat och klart, allt är packat och ihop plockat... fick reda på idag att jag jobbar mellan 13.30 - 18.00 så det var jätteskönt att jag fick slutat tidigt för då kommer jag hem vid nio redan och slipper komma hem sent på natten!

men nu börjar criminal minds så nu ska jag kika på det, god natt!


Middag!

0
 
igår när jag gick hem från praktiken så fick jag med mig massa wok så jag gick upp och köpte kyckling och halloumiost så nu sitter jag här och äter kyckling wok med halloumiost och vitlöksbröd, underbart gott!förutom att brödet blev bränt men vad gör det, haha!
idag är det näst sista dagen jag är här uppe, det är både roligt och tråkigt! jag kommer sakna att vara här uppe i fjällen för det är så underbart här men ändå kommer det vara riktigt skönt att komma hem och sova i min egen säng! 

när jag kommer hem i kväll kommer jag nog pack ihop allt så allt är klar så jag bara kan ta den lungt på torsdagen och sitta ute i solen och bara mysa! 
 


Hemsk morgon

0
idag var det inte kul att vakna, jag gick och la mig vid halv 2 och då tänkte jag att jag kan sova lite längre än vad jag brukar, alltså längre än till 10, haha! 
men kl halv 9 - 9 så hörde jag att det var massa ungar utanför mitt förnster coh åkte pulka och skrek, dom hade säkert kul men det hade inte jag! så dom var väl där i en timme och jag klev inte upp iaf och sen när jag lyssnade så hade dom gått, men DÅ startar grannen en värstingskoter så det bara dundrar i hela husvagnen och så lät han den stå alldeles där jag har mitt huvud och då gav jag upp, det var bara att kliva upp!

Men nu har jag fått i mig frukost, och så bestämmde jag att jag skulle kolla på desperate housewives innan jag gick och diskade! Gruvar mig bra nog för att dyka ner i det diskberget men det måste göras!
 


Mitt livs kärlek!

0
Människan i mitt liv, Patrik wall! 
finns inte en enda människa som kan få mig att känna samma glädje och kärlek!
Även fast vi bråkar ibland så försvinner aldrig mina känslor för dig, vi har så många underbara minnen med varandra, både bra och dåliga men vem har inte det, livet kan inte alltid vara perfekt. 
Du är den bästa, jag älskar dig! 
 

 
 
 


Inte långt kvar!

0
 
satt och kikade på mobilen och så gick jag in och kikade på "days until" 
och så blev livet lite lättare igen! det är så sjukt nära nu tills vi åker, har fan väntat i 6 månader på att vi ska närma oss och nu är vi där bara 70 dagar kvar typ, uuunderbart! 
och sen kommer min födelsedag så det är oxå helt underbart! 



Recept - chorizo

3
 
 
 
korvstroganoff med BBQ & Chorizo

1 chilistång
1 vitlöksklyfta 
2 charlottenlök
1 paket chorizo
2 dl matlagningsgrädde
5-6 färska champinjoner
Ketchup 
BBQ sås
 
1. Börja med att fin hacka chili, vitlöken & löken sedan fräs dom tillsammans i pannan.
2. skär champinjonerna i tunna skivor, sedan lägg i pannan. 
3. skär korven i den storleken du vill ha dom och sedan lägger du även dom i pannan.
4. töm i grädden och låt det koka upp.
5. till slut häver du i så mycket du vill av ketchupen och BBQ såsen tills du tycker det smakar bra! 
Smaka av med salt och peppar

Servera till vad du tycker passar!

 
 
Det här blev min mat för idag, jag kikade igenom kylskåpet vad jag hade och så gick jag och funderade på vad jag skulle göra och så kom jag på det här! det är så kul att kunna hitta på egna recept och att dom blir god oxå!
nu när jag satt och skrev receptet så kom jag på mig själv att jag använder väldig mycket chili, vitlök och lök men jag tycker det blir jätte gott att använda det i maten! det blir lite andra smaker än vad jag brukar äta! 
men nu ska jag gå och hämta mina ny tvättade kockkläder och så ska jag gå upp och börja jobba! 
 


Full fart!

2
nu har jag varit igång ända sen jag vaknad, klev upp skynda mig att slänga i mig frukosten sen klädde jag på mig och gick ut, tömde toan, slängde in tvätt så jag frå reda kockläder idag och så har jag fyllt på vatten i vagnen! 
jag ska även hinna med att diska, städa hela vagnen och damsuga! men det kanske jag tar i morgon oxå när jag har lite mer tid! 

sitter här och funderar på vad jag ska käka idag! har faktiskt inte en aning, men det är som alla andra dagar! 
 
Dom två först bilderna är sen festen i helgen! alla som kom fick ställa sig mot en vägg så fick dom hålla upp ramen och så knäppte dom kort, en riktigt kul ide faktiskt! kul att ha kvar alla bilder sen på dom som kom! 
och den andra bilden på "järngänget" haha några saknas men alla är full, go och glad!
 
 
Men här är hela järnjänget! men här är vi i ayia napa och lika så här är alla full, go och glad! 
 
 
 
 


Natt mat

0
kunde inte låta bli att ta lite nudlar så här på kvällen! Thai nudlar är det bästa jag vet! 
och nu när jag kikade in på fb så jag att underbara Alice har börjar på en bil jag beställt av henne! 
gud då fantastiskt bra hon är! 

 
 
Titta här på bilden hon har börjat på, hon är så sjukt duktig! 


 


Recept

0
 
 
Krämig kräftpasta med bacon
2 portioner

½ chilistång
1 vitlöksklyfta
1 sharlottenlök
1 baconpaket 
1 burk kräftor
creme fraiche - karljohan timjan citron
5-6 färska champinjoner 
Pasta för 2 port


Börja med att strimla baconen tunt och stek dom till dom blir knaprig
sedan lägg baconen på ett papper så fettet rinner av. 

se till att du har satt på vatnet till pastan. 
När baconen torkar så hackar du chilistången, vitlöksklyftan & sharlottenlöken fint och så fräser du det i stekpappan. skär champinjonerna i tunna skivor och så låter du dom gå med i pannan medans du steker lökblandningen.
Börja koka pastan. 
när svampen har fått luggit med ett tag i blandningen så häller du i creme fraichen och till sist när det har blivit en krämig sås så häver du i kräftorna och låter dom gå med till dom blir varma, det behövs bara några sekunder innan dom är varma. 

Servera tillsammans med pastan. 
 
 


Nybakt!

0
Va upp på affären nu på morgonen och köpte nybaktbröd så nu sitter jag med mina nybakta mackor, vindruvor och en yoghurt! och det jag gjort till en vana är att jag alltid dricker flera glas citron vatten! riktigt godd och jag blir aldrig söt sugen när jag dricker det!  om jag känner att jag kanske skulle vilja ha någon godis så kan jag ta citron vatten och jag inte alls behöver nå godis, toppen bra! 
 
nu när jag var upp på affären kom jag på att jag ska överraska min lilla syster så jag köpte lite påsksaken, som påsk ägg och lite sån där som man vill ha på påsken så när jag åker hem på torsdag så tänker jag stanna till hos mamma och smyga in och lägga det brevid henne i sängen så hon får det när hon vaknar på Fredagen! 
Med tanke på allt som min underbara syster fått gått igenom och går igenom just nu så är det inte mer än rätt att hon ska kunna få saker och känna sig lycklig! 



Johan Falk

0
sitter för mig själv och kikar på Johan Falk och myser med frukt och choklad! 
 
 
 
Provade den här chokladen för första gången och gud vad god den var, rekomenderas stark!


 
 såklart en redbull! 
 
 
Såg denna söta sak på ICA idag när jag var och handlade, kunde verkligen inte låta bli att inte köpa för jag har sett sånna men har aldrig fått chansen att smaka så nu när jag smakat så smakade dom fruktansvärt gott, men väldigt söta! Trodde att det vita i ägget skulle vara hårt som det är i kinderägg men det var mjuk och fluffigt! 


50 års fest

0
Hade inte tid att skriva igår utan hade det väldigt stessigt när jag väl kom igång och fixade mig efter många jobbiga timmar när jag fått reda på en riktigt hemsk sak, men iaf jag kom iväg ovh det kom mycket folk och alla hade jätteroligt! toppen god mat, jätte god dryck och det som gjorde kvällen till en toppen kväll var att det fanns live musik, helt sjukt bra alla dansade och sjöng med. En till sak som gjordet det ännu roligare var att på varje plats så fanns det ett häfte med massa sånger i så under hela kvällen, lite då och då så alla söng med och hade trevlig! 

det enda som var synd är att jag inte knäppte några kort men ronja har knäppt en hel del så jag kasnke kan få sno några va henne! men jag knäppte några innan vi åkte iväg på festen!

 
Patrik sa att han ville att jag skulle spruta grädde i munnen på honom och då får man räkna med att jag jävlas oxå och sprutar där det inte ska vara! 
 
 
 
En shot som vi drack väldigt mycket av var hotshot! riktigt god! 
 
 


Hemfärd

0
sitter och käkar nu och snart ska jag packa ihop det jag behöver för denna hemmgång! åker vid kl 10 och direkt när jag kommer hem så börjar jag fixa mig för fest, det kommer komma många bilder idag eller i morgon från festen och förfesten! känner på mig att den här festen kommer bli suuper kul! 

nu ska jag göra mig klar och packa ihop det sista, så updaterar jag mer när jag kommer hem! 
 
 


Min drog

0
 
det är helt sjukt att man kan bli så besätt av någonting! Red bull är inte den bästa saken att dricka men jag skyller på att den är sockerfri iaf, haha! 
Sitter och käkar mat nu och det blev rester sen igår, orkade inte laga mat idag så det va helt perfekt att det blev jätte mycket mat över från igår! men hur tänkte jag å, när jag köper en hel fläskfile och så är det bara jag som ska äta? haha kanske lite onödig men tur att det vart gott iaf!
som sagt nu går jag snart upp på min sista praktik dag för den här veckan och det ska bli otroligt skönt! 


Fredag

0
Sitter och kikar på desperate housewives och käkar frukost i vanlig ordning nu när jag är varit här uppe men skillnaden är idag att det är full husvagn och att jag har fått sällskap! vilket uppsakattas väldigt mycket ist för att sitta här själv!
idag är det sista dagen här för den här veckan, jag jobbar mellan 15.00 - 23.00 och efter det går jag hem och lägger mig för att sedan åka hem i morgoon på morgonen för att hinna hem till anna-lenas 50 års fest! längtar som en toook! 

Underbart gott!


Mumms!

0
 
mår helt sjukt underbart här uppe, frisk luft, sol hela dagarna och det bästa av allt är att jag får laga den mat jag vill och äta det jag känner för! 
idag blev det en rätt som jag så att malin hade gjort en dag så jag kännde att jag måsta prova på och kolla hur det smakade! förresten så är det hon som gjort min superfina design! 
så det blev couscous men fetaost, bbq marrinerad fläskfile och ungstomater! gudomligt gott!
det är ett tag kvar till jobbet så innan jag går så ska jag skära upp lite frukt så jag kan käka innan jag går! 
nu ska jag kika på kardashians!
 
 

 


Torsdag

0
nu sitter jag här igen, har käkat min frukost men det här morgonen fick jag ringa ett jobbigt samtal men som alla trodde så gick det bra och jag får åka hem på Anna-lenas 50 års fest vilket var väldigt skönt för det har jag längtat efter! 
men idag får jag sällskap i vagnen, sari, tilde och tove kommer hit och stannar här tills på lördag då vi åker hem så jag får inte så långtråkigt men det blev juh lite kjobbigt ocå att dom skulle komma för nu måste jag fixa till allt i vagnen, städa, vika kläder och se till att det är fint, haha 

Det är underbart med en god frukost!
 


Recept

2
 
Det här blev min lunch/ middag innan jobbet! jag visste inte vad jag skulle göra för mat så jag knallade upp till affären och så kom jag på iden att göra det här! det blev verkligen super gott så nu kan jag jobba och vara mätt hela dagen! 
och dessutom var det toppen enkalt att göra, det gick på en halvtimme så fort går det oxå om man har brottom att fixa mat! 
 
 
 
 Pasta med het räksås.

 
 
400g räkor
1 chilistång
1 paprika
1 cahrlottenlök 
2 dl chili & paprika creme fraiche 
2 dl matlagningsgrädde

Hacka chilin, paprikan och charlottenlöken fint och låt det fräsa i pannan en stund. sen häver du i räkorna så dom får fräsa med en liten stund sendan häver du i creme fraichen och grädden och låter det koka ihop.
smaka av med salt och peppar. 

servera med pasta.